Skinkestek med sennep og honning

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkestek med sennep og honning er smurt med en glaze, som er en type topping som pensles på mot slutten av tilberedningstiden for å tilføre smak og gi kjøttet en lekker, blank overflate. Glaze inneholder ofte noe syrlig, som eddik eller vin, og noe søtt, som sukker eller honning. Det søte kan lett bli brent, så pass godt på mot slutten av steketiden!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor (ikke surret)
  • 1 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i biter
  • 1 stk. purre i biter
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 25 stk. hel nellik

Glaze med sennep og honning:

  • 100 g rørsukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 dl madeira
  • 150 g honning
  • 1 ss dijonsennep

Slik gjør du