Skinkestek med sennep og honning
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skinkestek med sennep og honning er smurt med en glaze, som er en type topping som pensles på mot slutten av tilberedningstiden for å tilføre smak og gi kjøttet en lekker, blank overflate. Glaze inneholder ofte noe syrlig, som eddik eller vin, og noe søtt, som sukker eller honning. Det søte kan lett bli brent, så pass godt på mot slutten av steketiden!
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg skinkestek med svor (ikke surret) -
1 stk. gulrot i biter -
1 stk. løk i biter -
1 stk. purre i biter -
1 stk. hel kanel -
1 ts hel pepper -
1 ts korianderfrø -
2 stk. laurbærblad -
25 stk. hel nellik
Glaze med sennep og honning:
-
100 g rørsukker -
1 dl rødvinseddik -
1 dl madeira -
150 g honning -
1 ss dijonsennep