Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften. Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • ca. 150 g kålrot
  • ca. 150 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss finhakket frisk estragon

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider.
  3. Løft kjøttet over på en fjøl og la det hvile litt. Smør det inn med sennep.
  4. Legg kjøttet over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  5. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Ha dem i en bolle og drypp over litt smeltet smør eller olivenolje. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Legg potet, løk og timian lagvis i en metallring eller i små, ildfaste former. Bak i ovn på 175 °C i ca. 45 minutter (de kan godt stå i ovnen sammen med kjøttet). Sjekk med en spiss kniv at potetene er helt møre. 
  7. Skrell og kutt grønnsaker i strimler. Varm en stekepanne med smør, honning og en skvett vann, og fres grønnsakene til vannet er fordampet og grønnsakene er knapt møre. Smak til med salt og pepper og vend inn hakket estragon rett før servering. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  8. Lag saus ved å ha sennep, soya og stekekraft i en liten kjele. Kok opp og visp inn smør før servering.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!