Røkt svinekam med ovnsbakte grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lenge leve tradisjonene! Røkt svinekam i ovn, med deilige norske rotgrønnsaker, er festmat som både gamle og unge setter pris på. De søte rotgrønnsakene er en god kontrast til det røkte kjøttet, og deilig urtesmør på toppen gir ekstra smak.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg røkt svinekam -
2 dl kokende vann
Urtesmør:
-
50 g romtemperert smør -
2 ss finhakket bladpersille eller andre urter -
2 båter hvitløk -
revet skall og saft av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts kvernet pepper
Rotgrønnsaker:
-
200 g sellerirot -
2 stk. gulrot -
3 stk. persillerot -
8 stk. sjalottløk eller småløk -
2 stk. rødbete -
3 ss olivenolje -
0,5 stk. sitron eller tilsvarende balsamicoeddik
Slik gjør du
Dryss gjerne litt hakkede friske urter over grønnsakene før servering. Server gjerne med en deilig potetmos eller smakfull selleri- og potetmos.