Røkt svinekam med ovnsbakte grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lenge leve tradisjonene! Røkt svinekam i ovn, med deilige norske rotgrønnsaker, er festmat som både gamle og unge setter pris på. De søte rotgrønnsakene er en god kontrast til det røkte kjøttet, og deilig urtesmør på toppen gir ekstra smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam
  • 2 dl kokende vann

Urtesmør:

  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket bladpersille eller andre urter
  • 2 båter hvitløk
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 200 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 8 stk. sjalottløk eller småløk
  • 2 stk. rødbete
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron eller tilsvarende balsamicoeddik

Slik gjør du

Dryss gjerne litt hakkede friske urter over grønnsakene før servering. Server gjerne med en deilig potetmos eller smakfull selleri- og potetmos.

bar