Pulled pork med coleslaw

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pulled pork er tøff mat! For å få svinenakken god og saftig trenger den sin tid på grillen, men tiden er verdt å vente. Servert i godt burgerbrød med bbq-saus og coleslaw er pulled pork noe av det beste innen bbq.

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg benfri svinenakke
  • 150 g sterk sennep
  • 80 g rub-a-dub (krydderblanding)

Coleslaw:

  • 1 stk. finstrimlet nykål, sommerkål
  • 3 stk. grovrevet gulrot
  • 2 stk. grovrevet grønt eple
  • Saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss sukker
  • 4 ss crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss majones
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 10 stk. hamburgerbrød
  • 3 dl bbq-saus

Slik gjør du

  1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel krydderblanding rundt hele stykket.
  2. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Ha revne grønnsaker i en bolle. Tilsett sitronsaft, sukker, crème fraîche og majones. Rør sammen og smak til med salt og pepper.
  2. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet da kjøttet er varmt.
  1. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.

Server pulled pork i burgerbrød med bbq-saus og coleslaw.

 

Digger du amerikansk bbq? Da bør du se på oppskriften på spareribs med kålsalat.