Pulled pork med coleslaw
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pulled pork er tøff mat! For å få svinenakken god og saftig trenger den sin tid på grillen, men tiden er verdt å vente. Servert i godt burgerbrød med bbq-saus og coleslaw er pulled pork noe av det beste innen bbq.
Ingredienser
10 porsjoner
-
ca.
2,5 kg benfri svinenakke -
150 g sterk sennep -
80 g rub-a-dub (krydderblanding)
Coleslaw:
-
1 stk. finstrimlet nykål, sommerkål -
3 stk. grovrevet gulrot -
2 stk. grovrevet grønt eple -
Saft av
0,5 stk. sitron -
1 ss sukker -
4 ss crème fraîche lett, 18 % -
4 ss majones -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
-
10 stk. hamburgerbrød -
3 dl bbq-saus
Slik gjør du
- Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel krydderblanding rundt hele stykket.
- Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
- Ha revne grønnsaker i en bolle. Tilsett sitronsaft, sukker, crème fraîche og majones. Rør sammen og smak til med salt og pepper.
- La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet da kjøttet er varmt.
- Varm hamburgerbrød raskt på grillen.
Server pulled pork i burgerbrød med bbq-saus og coleslaw.
Digger du amerikansk bbq? Da bør du se på oppskriften på spareribs med kålsalat.