Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt

Ingredienser

1  porsjoner

Serveres som en delerett. 2-3 porsjoner hvis den serveres med brød, 4-6 porsjoner dersom den serveres med en eller flere andre retter.

Ovnsbakte poteter:

Kjøttboller:

  • 2 skiver brød
  • 2 ss vann
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 2 ts 7-krydder
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Tahini yoghurt:

  • 4 ss tahini
  • 2 ss vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss yoghurt naturell , helst 10 % fett

Fargerik salat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 200 g cherrytomat , gjerne i assorterte farger
  • 4 stilker finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts sumak

Chili- og urteolje:

  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts pul biber
  • 1 ts tørket mynte

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kjøttboller stekt i ovn sammen med sprø ovnsbakte poteter. Legg dem på en seng av tahiniyoghurt, og topp med en frisk og fargerik salat. En perfekt delerett du kan sette på tapasbordet, eller nyte med noen du er glad i. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Serveres som en delerett. 2-3 porsjoner hvis den serveres med brød, 4-6 porsjoner dersom den serveres med en eller flere andre retter.

Ovnsbakte poteter:

Kjøttboller:

  • 2 skiver brød
  • 2 ss vann
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 2 ts 7-krydder
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Tahini yoghurt:

  • 4 ss tahini
  • 2 ss vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss yoghurt naturell , helst 10 % fett

Fargerik salat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 200 g cherrytomat , gjerne i assorterte farger
  • 4 stilker finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts sumak

Chili- og urteolje:

  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts pul biber
  • 1 ts tørket mynte

Slik gjør du

Denne retten passer fint for 2-3 sultne personer, eller som en sharing/ tapas rett servert sammen med andre retter. Da kan man fint beregne 4-6 personer på denne oppskriften.  

trinn du kan merke av
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt

7-krydder er som navnet indikerer et krydder bestående av syv ulike krydder. Ofte er dette allehånde, kanel, nellik, muskat, sort pepper, korianderfrø og spisskummin - men, innholdet kan variere fra produkt til produkt, og hvilke regioner det kommer fra. Krydderet er mye brukt i mat fra Midtøsten, og gir en varm og kompleks smak til retten.

Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt
Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt

Server gjerne med godt surdeigsbrød eller noen digge lefser

Kjøttboller med ovnsbakte poteter og tahini yoghurt

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 11:33:16