Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karamellpudding med tilbehør

Karamellpudding med tilbehør

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
  • 1 stk. vaniljestang
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpudding er en festdessert, men med våre tips til tilbehør blir det i tillegg en skikkelig dessert-fest.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
  • 1 stk. vaniljestang

Slik gjør du

1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg. 

Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett.

2. Hell karamellen i en form,  vend litt på formen så det dekker hele bunnen og litt opp på kantene. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen. Karamellen har svært høy temperatur, ca. 170 °C. 

For å få bort rester av karamell i kjelen kan du koke ut kjelen med litt vann. Sett gjerne sleiven oppi.

3. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

4. Pisk egg lett i en bolle og spe med melkeblandingen. La den sammenpiskede blandingen stå i ti minutter. Dette for å unngå luftbobler i puddingen.

5. Sil blandingen over i formen.

6. Sett formen i en langpanne og fyll på med varmt vann i pannen til det dekker 1/3. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.

7. Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.

Her har vi valgt å servere karamellpudding i selskap med konjakk-krem, bærkompott og hasselbackepler

 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Klassikeren karamellpudding

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 13.04.2024 04:30:19