Helstekt indrefilet av storfe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av. Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords. Server gjerne med rødvinssaus til.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg indrefilet av storfe -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør
Saltbakte småpoteter:
-
16 stk. småpoteter -
2 dl grovt salt -
1 ss nøytral olje
Tilbehør:
-
400 g aromasopp -
350 g sjalottløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss grovhakket frisk timian -
2 ss smør til steking -
200 g aspargesbønner
Slik gjør du
Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og aspargesbønner. Server poteter til.
Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.