Helstekt indrefilet av storfe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av. Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords. Server gjerne med rødvinssaus til. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg indrefilet av storfe
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 350 g sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

bar

Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og aspargesbønner. Server poteter til.  

 

Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.