Fylt okserulade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Mørbrad eller ytrefilet som rulles med bacon og ost. Det er festmat på grillen!

Ingredienser

  • 600 g mørbrad eller ytrefilet av storfe
  • 4 skive bacon
  • 150 g hvitost i skiver eller revet
  • 3 ss tørkede urter
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 2 ss grillolje til pensling
  • 4 stk trepinne eller grillspyd

Slik gjør du

1. Skjær et tynt lag av fileten øverst uten å skjære igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke.

2. Legg baconskiver på tvers av fileten, legg over ost og urter. Rull sammen til en pølse.

3. Stikk inn trepinner for å holde ruladen sammen. Pensle med grillolje og grill under lokk i ca. 30-40 minutter, til steketermometeret viser 60-65 grader.

4. Skjær rullen i 2 cm tykke skiver.

Server med salat, bakte poteter og madeirasaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.