Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 1 bunt frisk gressløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • skall av 1 stk. sitron

Enkel sennepsdressing:

  • 3 ss grov sennep
  • 3 ss majones
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts honning

Potet- og grønnsaksform:

  • 800 g små potet
  • 800 g gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss finhakka friske urter (valgfritt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 818 kcal
Fett 57 g
Protein 36 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har latt oss inspirere av italiensk porchetta og fylt den med urter, sennep og honning og stekt den med sprø svor for en knasende god opplevelse. Sammen med ovnsbakte poteter og en enkel sennepsdressing blir dette en skikkelig digg variant. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 1 bunt frisk gressløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • skall av 1 stk. sitron

Enkel sennepsdressing:

  • 3 ss grov sennep
  • 3 ss majones
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts honning

Potet- og grønnsaksform:

  • 800 g små potet
  • 800 g gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss finhakka friske urter (valgfritt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 818 kcal
Fett 57 g
Protein 36 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også velge å steke svinekammen uten å skjære den opp og fylle den. Snitt opp svoren slik som beskrevet over og hopp rett til steg 6, for en deilig naturell svinekam med sprø svor.

Server skiver av svinekam med sprø svor sammen med deilige stekte poteter og gulrøtter og sennepsdressing.

Crispy svinekam med ovnsbakte poteter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12258, server:MP-PRD-WEB13 01.12.2024 18:30:32