Biffens lune rede

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Entrecôte er en smakfull, mør og god biff. Her blir den servert med et rede av potetstrimler. Soppstuing av aromasopp er godt tilbehør.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 2 skive entrecôte av storfe
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts flaksalt
  • 12 ts nykvernet pepper

Potetreder:

  • 4 stk mandelpotet
  • 2 dl maisolje

Soppsaus/-stuing:

  • 12 beger aromasopp
  • 2 stk stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 stk rød paprika
  • 1 bunt vårløk

Slik gjør du

  1. Riv mandelpoteter til potetreder i tynne strimler. Varm opp olje i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
  2. La potetene fritere noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken e.l. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.
  3. Krydre biffene, og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff. Flytt biffene fra pannen over i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile.
  4. Skiv soppen. Del løken i båter. Strimle paprika i litt tykke strimler og del den hvite delen av vårløkene i fire.
  5. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt paprikaen. Ha så i fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.
  6. Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene, legg en kvast timian på toppen og server.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.