skip navigation
matprat logo

Sopp

Det er september som er soppmåneden, men de mest ihuga sankerne trekker ut soppsesongen til lang ut i oktober, og gjerne helt til frosten kommer. Sopp er avhengig av varme og fuktighet for å trives, og i tørre år kan det derfor være lite sopp. Men det er ikke mye regn som skal til for at de ulike soppene titter opp mellom barnåler og høstgule blader.

Lammekjøttboller med sopp

Turmat
Middels
20–40 min

Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ss strøkavring
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 12 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 stk egg

  • 200 g sopp , gjerne kantareller eller annen skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og strøkavring og bland det godt inn i deigen. Tilsett hvitløk, muskat og timian. Bland inn ett og ett egg.

2. Form deigen til små kjøttboller ved hjelp av hendene og en liten skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.

3. Stek kjøttbollene i flere omganger i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken når de er gjennomstekte.

4. Del sopp i biter og stek den gyllen i en varm stekepanne med smør. Smak til med salt og pepper. Bland lammekjøttbollene med stekt sopp, og legg dem opp i en serveringsskål.

Press sitronsaft over rett før servering.

 

Paner gjerne kjøttbollene før du steker dem om du vil ha «crispy» kjøttboller.