Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammebog med pannestekt grønnkål

Lammebog med pannestekt grønnkål

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl rødvin
  • 40 g sukker
  • 1 stk. utbenet lammebog , ca 1,5 kg
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 30 g smør
  • 1 kvist frisk rosmarin

Pannestekt grønnkål

  • 400 g grønnkål
  • 2 ss margarin
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rørt tyttebær

  • 200 g tyttebær
  • 100 g sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl rødvin
  • 40 g sukker
  • 1 stk. utbenet lammebog , ca 1,5 kg
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 30 g smør
  • 1 kvist frisk rosmarin

Pannestekt grønnkål

  • 400 g grønnkål
  • 2 ss margarin
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rørt tyttebær

  • 200 g tyttebær
  • 100 g sukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C.
  2. Ha rødvin og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det koke til det begynner å tykne. Dette tar ca. 30 minutter.
  3. Surr lammebog med hyssing. Gni den inn med salt, pepper og hvitløk. Ha bogen over i en ildfast form og pensle med rødvinsblandingen. 
  4. Legg på skivet smør og rosmarin.Sett formen inn i ovnen. Bogen skal stekes i 4,5 time og pensles med rødvinsblandingen hver halvtime. Pensle også med sjyen/kraften som samler seg i formen.
  5. Bland tyttebær og sukker i en bolle og rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele. Sett kaldt til dere skal spise.
  6. Ha margarin i en stor varm stekepanne. Ha i strimlet grønnkål og stek til kålen faller sammen og er litt sprøtt. Krydre med salt og pepper. 
  7. Ha grønnkålen i en serveringsskål og dryss over mandler før servering.

Server gjerne mandelpotetmos til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 20:18:22