Lammeskavpanne

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hverdag og dårlig tid behøver ikke å bety at man ikke kan nyte lammekjøtt. Med lammeskav har du ferdig middag på under en halv time. 

Ingredienser

  • 600 g lammeskav
  • 2 ss margarin eller smør til steking
  • 1 stk purre
  • 500 g frisk sjampinjong i biter
  • 2 stk gulrot
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl vann eller lammekraft
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss soyasaus
  • 12 ts salt
  • 14 ts grovmalt pepper
  • 2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
  2. Vask purren og skjær den i ringer. Skjær sopp og gulrot i skiver. Riv hvitløk.
  3. Varm margarin i en gryte og stek kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter.
  4. Ha i purre, sopp, gulrot og hvitløk, stek videre i et par minutter.
  5. Hell i vann, fløte og soyasaus. Kok opp og la gryteretten småkoke i ca. 10 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.

Server med rørte tyttebær og potetmos eller kokte poteter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.