Kyllingfilet med sitron og paprika

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllingfilet som blir bakt i ovnen med urter og sitron blir saftig og full av smak. Server med ris eller pasta og dine favorittgrønnsaker.

Ingredienser

  • 1 stk kyllingfilet
  • ½ stk sitron
  • ½ ss solsikkeolje
  • ½ stk finhakket rød paprika
  • ½ ss tørket oregano
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper
Vis næringsinnhold
Energi
206kcal
Fett
7.3g
Protein
29.9g
Karbohydrat
5.0 g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Press frisk sitronsaft i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, salt og pepper.
  2. Tørk av kyllingfileten og legg den i formen. Snu og vend på kyllingfileten i paprikablandingen og bruk en skje til å fordele noe av paprikaen på toppen.
  3. Sett formen midt i ovnen og stek kyllingfileten på 180 °C i ca. 20 minutter.

Server kyllingfileten med ris, pasta eller noen favorittgrønnsaker.

Steketiden på kyllingfiletene kan variere etter størrelse på filtene, om de er med skinn eller om de er romtempererte. Steker du flere kyllingfileter i sammen tett inntil hverandre vil steketiden øke. For perfekt resultat bruk steketermometer. Kyllingfiletene er ferdig ved 68 °C kjernetemperatur.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.