Indisk lammekorma

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i yoghurt og krydder til det er mørt!

Ingredienser

  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk løk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 12 ts kajennepepper
  • 2 ss olje
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3 cm store terninger og ha det over i en bolle.
  2. Skjær den ene løken i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprocessor og kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Ha blandingen over kjøttet og la det stå og trekke smak en time.
  3. Del den andre løken i skiver, varm olje i en stor panne og tilsett løken. Stek på middels varme til løken blir myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
  4. Tilsett tomatpuré og 2 ss av yoghurten. Bland godt og kok til all overflødig væske er borte. Tilsett resten av yoghurten og rør til det har fått en tykk konsistens.
  5. Skru ned varmen, legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig.

Server med ris og indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.