Eksotisk lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Over hele verden står lam på bordet når noe skal feires. Denne oppskriften er hentet fra Midtøsten og smaker fantastisk på en kald og regnfull høstdag!

Ingredienser

  • 2 stk hakket løk
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 112 kg benfritt lammekjøtt i store biter
  • 2 stk hel kanel
  • 8 stk hel nellik
  • 6 stk hel kardemomme
  • 1 g safran
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ss malt koriander
  • 3 ss malte mandler
  • 812 dl kjøttkraft
  • 250 g tørket aprikos

Slik gjør du

  1. Fres hakket løk, hvitløk og ingefær i olje til det begynner å få litt farge.
  2. Tilsett lammekjøtt og brun det raskt. Ha i alt krydderet og la det frese med et par minutter.
  3. Tilsett malte mandler og hell over kraften. Kok opp, senk varmen og la retten trekke under lokk i 30-40 minutter, til kjøttet er mørt. Rør om av og til. Tilsett aprikosene mot slutten av koketiden. Tilsett om nødvendig litt mer vann. Smak til med salt og pepper.

Server lammegryten med ris eller brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.