Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med rotgrønnsaker

Lammegryte med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg lammebog i skiver eller fårikålkjøtt
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 2 ss smør
  • 3 ss frisk timian
  • 2 dl vann
  • 3 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg lammebog i skiver eller fårikålkjøtt
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 2 ss smør
  • 3 ss frisk timian
  • 2 dl vann
  • 3 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med poteter.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 13:25:46