Godt i sekken

Å lage mat ute er både sosialt og morsomt. Det er ikke bare pølser som kan grilles over bålet. Med litt fantasi og planlegging kan nesten all mat tilberedes ute.

Om bålet er rett utenfor hytta, langt inne i en skog eller på en høy fjelltopp, er ikke så viktig. Det som betyr noe er den gode stemningen det gir å samles rundt flammene. Dessuten smaker maten ekstra godt ute i naturen.

Sunn og personlig pakke

Foliepakke på bål eller grill er enkelt å forberede og pakke med i tursekken.

Et godt alternativ til sunn og god turmat er å tilberede maten i små foliepakker. Her kan du bruke hva som helst, en blanding av kyllingbiter og grønnsaker smaker kjempegodt. Ingrediensene kuttes og pakkes i aluminiumsfolie hjemme. Alle kan lage sin personlige favoritt ved å velge ingrediensene selv. Etter en oppvarming på bålet har du et godt og mettende måltid.

Er dere en større gjeng gir en stor bålpanne med grillrist mulighet for å grille det meste av kjøttstykker og grønnsaker. Bålpanner med stativ har en viss størrelse, så skal den med på skitur til skogs må trolig sekken byttes med en pulk. Tar du med pulken kan den i tillegg fylles med ekstra mye godsaker.

Aktiviteter rundt måltidet

Fyll deigen til pinnebrødet med urter eller andre smaker, eksempelvis med chorizopølse.

Pølselapskaus med gode grønnsaker og pinnebrød er også gode alternativer. Å kutte grønnsaker og pølser, eller lage deig til pinnebrød og snurre den på pinne, er en aktivitet som barna kan delta på. De kan spikke sin egen pinne og selv sørge for at pinnebrødet blir stekt over flammene. Mat en har laget selv smaker ekstra godt.

Imponer med nystekte pannekaker

Grove pannekaker med friske bær et annet sunt og mettende alternativ. Lag røren hjemme og hell den over på en flaske eller termos. Bruk flytende margarin når du steker pannekakene, så setter de seg ikke fast i pannen. Pannekaker kan også lages i mer mettende varianter, dette gjøres enkelt ved å fylle dem med ost og skinke eller bacon med litt salat og grønnsaker.

Eller hva med grove, mettende lunsj-vafler? Vafler kan fylles med det meste av pålegg og pakkes i tursekken. Er du en av de som har et gammeldagsvaffeljern som er beregnet til steking over bål er det bare å ta med vaffelrøren.

God turmotivasjon

Et fristende og spennende turmåltid er god motivasjon for å legge ut på langtur i vårsola. Samle en fin gjeng voksne og barn til utflukt, og lokk med smakfulle nistealternativer. Pakker du sekken med noen tørre vedkubber og en panne til bålet er menyen også åpen for varme bålretter. Det er tid for utendørshygge!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.