Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgpiroger

Elgpiroger

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss margarin
  • 0,25 stk. purre
  • 4 dl hvitost

  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 1 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Disse er laget med elghakk, men du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss margarin
  • 0,25 stk. purre
  • 4 dl hvitost

  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og ha i margarin. Brun kjøttet i omganger, og krydre med hvitløk, salt, pepper, paprikapulver og oregano. Ha det over i en bolle når det begynner å få farge. Fres purren i samme panne til den blir myk og faller sammen. Bland purren inn i kjøttet. Avkjøl en stund og tilsett revet ost. Smak til med salt og pepper.
  2. Rull ut pizzadeigen og bruk en skål eller liknende til å skjære å skjære ut sirkler på 16–17 cm i diameter. Skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
  3. Legg 2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Brett dobbelt og bruk en gaffel til å trykke sammen kantene så det blir helt tett.
  4. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Pensle dem med litt sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

Server nystekt piroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2024 20:44:51