Den store tilbehørsguiden

Sennep og ketchup er godt til grillpølsene, men mange av oss kan med fordel utvide repertoaret når det gjelder tilbehør til grillmaten. For det er nettopp tilbehøret som er avgjørende for helheten når man serverer snadder fra grillen.

Nypotet er godt til grillmat, enten varme rett fra grillen eller i form av en kald potetsalat med olje- og eddikdressing. La poteten beholde skallet. Skal poteten på grillen bør den skrubbes godt og deles i to. Nypotet i folie må først kokes lett, pensles med olje og krydres med eksempelvis chili- og paprikakrydder før den pakkes inn. Etter 15 minutter har du nydelige bakte poteter med en deilig grillsmak.

Nypotetsalat med soltørket tomat.

Forundringspakke i folie

Man kan bruke de fleste grønnsaker til grillmaten. En enkel variant som ofte ender opp med å bli favoritten er forundringspakker med grønnsaker i folie. Her kan du bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet. Rens og kutt grønnsakene i mindre biter, ha på litt olje, krydder og urter og bak dem på grillen. Krydderet kan varieres fra det milde med friske krydderurter til det mer spicy med hvitløk, chilipepper og ingefær. Pakkene kan godt lages ferdig dagen i forveien, slik sparer man tid i en travel hverdag. Grønnsaker som skal koke på grillen kan med fordel forkoke et par minutter og avkjøles i isvann før de er klare for grillen.

Grønnsaksmiks.

La grønnsaksdisken inspirere

Bland gjerne forskjellige salattyper, slik at du får en smak av både de milde og de litt bitre variantene. La deg inspirere av hva som finnes i grønnsaksdisken, og bland grønnsaker etter tilgang, smak og lyst. Små buketter blomkål og brokkoli, reddiker, tomat, agurk, finstrimlet fennikel, stilkselleri, asparges, brekkbønner, skiver av kokt nypotet, pasta, en håndfull druer, terninger av frisk melon eller annen frisk frukt.

Blanding av surt og søtt passer utrolig godt til grillmat, og en god saus eller salsa er viktig. Prøv en jordbær- og mangosalsa. Litt sterk, og fantastisk sammen med grillet svinekjøtt! Vil du ha det skikkelig hot, lager du en cajunsaus med heftige smaker fra jalapeños og chili. Er maten derimot sterkt krydret kan det smake forfriskende med en raita eller en enkel yoghurtdressing.

Temafest

Skal du ha gjester kan det være morsomt å imponere med spennende tilbehør fra et annet kontinent. Det meksikanske kjøkken har retter med sterke krydder og flotte farger. Inviter til meksikansk aften og tilbered fajitas på grillen. Da hører selvfølgelig tilbehør som salsa, mais- og tomatsalat og guacamole med.

La deg inspirere av barbecuens hjemland, usa.

Hva er vel mer naturlig enn å hente inspirasjon fra barbecuens hjemland USA? Lag en skikkelig amerikansk BBQ-saus, saftige hamburgere, spareribs og coleslaw. Eller vend nesen mot middelhavslandene. Fra det greske kjøkken kan du by gjestene på gresk salat, greske poteter og tzatziki.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.