Turmat

Barn i alle aldre trenger litt drivstoff for å motiveres til ekstra innsats, og noe godt å glede seg til. Termos med noe varmt, en spennende matpakke eller en søt hjemmebakt godbit kan gjøre sitt til at grensene flyttes.

Om du ikke vil bruke mye tid på å smøre matpakke, kan du hardkokte egg og pakke dem i sekken sammen med små porsjonstuber kaviar og polarbrød eller rundstykker. Dermed har du en av verdens enkleste matpakker. Godt er det også!

Pizzasnurrer er raske å lage, og når man først er i gang, er det lurt å lage dobbelt porsjon og fryse. Ta ut så mange du trenger om morgenen, og pakk dem i litt aluminiumsfolie. Hele pakken kan legges på bålet, og etter noen minutter er pizzasnurrene varme.

En god og saftig turkake er også god å ty til for å holde energien og humøret oppe. Dette er kaker som ikke skal pyntes og se pene ut, men robuste, tunge kaker som tåler å bli pakket i sekken, og som gir energi som varer.

 

Styrkedrikke på termos

Værgudenes lumske humørsvingninger i fjellet er beryktet. Det er slett ikke alle dager som frister til lange raster, bålbrenning og pølsesteking. Det er da de mest fornuftige av oss begrenser turen til et besøk på utedoen og prioriterer varm sjokolade og en god bok i sofakroken.

Husk å varme termosen med kokende vann før du fyller den.

Er du er en av dem som absolutt må ut på tur i all slags vær, kan en god suppe i termosen gi både varme og energi til å gjennomføre turen. En buljong går det fint an å fylle på en vanlig termos. Om du ønsker å lage en litt kraftigere suppe med kjøttbiter og grønnsaker i lønner det seg å investere i en mattermos. Mattermos fungerer også supert til å ha pølser i. Varm pølsene på forhånd, lirk dem over i termosen og hell på det varme pølsevannet. Om du varmer pølsene i buljong, kan jo buljongen drikkes også. Legg i et laurbærblad, et par hvitløkbåter eller litt tørkete urter, så blir det en skikkelig luksusbuljong.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.