Fransk kyllingsuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og mager suppe. 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • skallet fra 12 stk appelsin
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 1 stk løk
  • 12 stk fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 12 ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum

  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
486kcal
Fett
9.8g
Protein
46.6g
Karbohydrater
48.4g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter. 
  2. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.
  3. Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. 
  4. Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er gjennomkokt.

Server suppen rykende varm, gjerne med grove rundstykker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.