Hønsesuppe som i Provence

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her er mye god smak samlet i samme suppe. Husk at du må koke høner for å få den gode hønsekraften og -kjøttet som suppen er laget av.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kokt høne
  • 112 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • skallet fra 12 stk appelsin
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 1 stk løk
  • 12 stk fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båt hvitløk
  • 12 ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
  2. Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
  3. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
  4. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt.

 

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.