Eltefrie grove rundstykker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Saftige, sunne, grove rundstykker - perfekt til frokostbordet, eller servert ved siden av en god suppe. Den eltefrie teknikken er enkel, men krever litt tålmodighet. Men som vi vet..den som venter på noe godt...

Ingredienser

  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin eller sammalt rug
  • 6 ss havregryn
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 12 ts tørrgjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss margarin eller smør til smøring av formen
Vis næringsinnhold
Energi
197.8kcal
Fett
4.6g
Protein
7.3g
Karbohydrater
29.4g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel/rugmel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, tørrgjær og salt sammen i en bolle.

2. Hell i vann og rør deigen raskt sammen til alt er blandet og den er litt klissete.

3. Dekk bollen med en tallerken, plast eller sett et lokk på bollen. La deigen stå til heving på kjøkkenbenken over natten (10-12 timer).

4. Smør en muffinsform, og bruk en isskje eller et par spiseskjeer og fordel deigen i brettet.

5. Sett brettet i stekeovnen og skru temperaturen på 200 °C (varmluft) til rundstykkene er gjennomstekte og har fått en fin farge, ca. 30 minutter.

Server rundstykkene til en god frokost, suppe eller gryte, eller nyt dem med godt smør!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.