Kremet kyllingsuppe med ramsløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Ramsløk er en viltvoksende urt, og er kjent som vikingenes "hvitløk". Kremet kyllingsuppe med ramsløken er en nydelig forrett.

Ingredienser

  • 13 stk purre i biter
  • 2 båt revet hvitløk
  • ca. 400 g potet i biter
  • 200 g sellerirot i biter
  • 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte eller crème fraîche

salt og kvernet pepper

  • 14 stk purre i strimler
  • ca. 1 ss ramsløk (på glass)
  • 2 stk kyllingfilet i strimler

Slik gjør du

  1. Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og sellerirot og hell over kraft. Kok til det er mørt.
  2. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen hvis ønskelig og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt mer buljong.
  3. Skjær kyllingfileten i strimler og la dem trekke i suppen noen minutter.
  4. Hell suppen i serveringsboller og legg i noen kyllingstrimler. Drypp over litt ramsløkolje og pynt med friterte purrestrimler.

Server med godt brød.

Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.