Linsesuppe med kylling og koriander

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lag en nydelig kyllingsuppe med linser og mange spennende smaker. Spisskummen og koriander vil du kanskje kjenne igjen fra en del thailandske retter.

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk finhakket rød chili eller litt chilipasta (sambal oelek)
  • 4 dl gule linser (ferdig bløtt og skylt)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk mynte
Vis næringsinnhold
Energi
236kcal
Fett
7.2g
Protein
33.2g
Karbohydrater
8.7g
Jern
2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Dryss salt, pepper og spisskummen over kyllingkjøttbitene og la det stå og trekke smak en stund.

2. Varm olje og stek kyllingkjøtt i strimler i noen minutter. Ta kjøttet ut og sett det til side.

3. Fres løk, hvitløk og ingefær et par minutter uten at det tar farge. Tilsett chili, linser, tomater og buljong og la det hele koke til linsene er møre, ca 30 minutter.

4. Tilsett kjøttet og la det hele bli gjennomvarmt.

Dryss over hakket koriander og mynte, og server med godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.