Vårlam med mandelpotetpurré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Lammecarré er noe av det flotteste du kan spise. Mørt, saftig og smakfult. Her har vi tilberedt carréen med vårgrønnsaker og potetpurré, men du kan selvsagt velge annet tilbehør.

Ingredienser

  • 112 kg lammecarré (2 -3 stk)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk estragon

Glasserte grønnsaker:

  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 l vann
  • 12 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss estragoneddik
  • 2 ss smør

Mandelpotetpurré:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts pepper
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Lammecarré er den ene siden av lammeryggen. Renskjær bena for fett og kjøtt til ca. 3 cm synes. Snitt med en skarp kniv langs ryggen og dra av den ytterste hinnen. Gni kjøttet godt inn med olivenolje og krydre det med salt, pepper og estragon.
  2. Skrell og sett poteter over til koking. 
  3. Brun kjøttet fint i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form og stek det ved 200 °C i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile minst like lenge før du skjærer i det.
  4. Mens kjøttet steker deler du opp grønnsaker – skjær løk i båter, gulrot i tynne skiver med en ostehøvel. Kok alle grønnsakene i ca. ett minutt i lettsaltet vann. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en kjele på middels varme sammen med sukker, salt, eddik og en klatt smør. La de bli gylne.
  5. Sil av vannet på potetene og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør, og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær lammecarreen i skiver mellom bena.

Server lammecarré med glaserte grønnsaker og potetmospurré.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.