Lammecarré med blomkålpuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Lammecarrè er en av de aller edleste stykkene av lam. Servert  med supersmooth blomkålpurè med på laget blir dette en vinner på gjestebordet.

Ingredienser

  • 2 stk lammecarré à ca 350 gram
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking

Urteskorpe:

  • 200 g daggammelt brød
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 bunt bladpersille
  • 30 g pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • 50 g smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk blomkål
  • 1 ss smør
  • 12 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 12 ss smør til steking
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du

1. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. 

2. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

3. Ha alle ingrediensene til urteskorpe i en hurtighakker og kjør til alt er godt blandet. Legg blandingen mellom to lag plastfolie og trykk blandingen flat med hendene.

4. Legg urteskorpen i kjøleskap (med plastfolie på) til den har stivnet. Dette tar ca. 5 minutter. 

5. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme. Legg kjøttet over i en ildfast form.

6. Ta urteskorpen ut av kjøleskapet, legg den på en skjærefjøl og fjern folie. Skjær til to rektangulære biter som passer på lammecarrèenes kjøttside og legg dem på.

7. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.

8. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også. 

9. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.

10. Hell av kokevannet, ta ut et par stilker til steking og la resten av blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Kjør blomkål med stavmikser eller hurtigmikser til helt glatt og kremet purè.

11. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Stek de små blomkålbukettene kjapt i varm panne med smør. Ha purèen i en serveringsbolle, dryss over stekt blomkål og drinkle litt olivenolje over purèen rett før servering.

Server lammecarrè med blomkålpurè og gjerne noen gode poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.