Sennepsgratinert lammecarré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammecarrè anses av mange som den ypperste råvare til festlige anledninger, siden den både er vakker å se på og at den er mør og full av smak. Her har vi gratinert carrèen med sennep. Enkelt tilbehør som salat, oliven, kapers og pisket rømme passer perfekt. 

Ingredienser

  • 112 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl dijonsennep
  • 12 dl mild sennep
  • 1 ss brødrasp

Salat:

  • 1 pose ferdig blandet salat
  • 12 stk granateple
  • 16 stk svisker
  • 1 ss virgin olivenolje

  • 1 boks lettrømme
  • 100 g oliven
  • 40 g kapers med stilk

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen. Krydre med salt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne. Bland sammen begge senneps-typene og brødrasp og smør blandingen på kjøttet på lammecarrèen.
  2. Ha carrèen i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
  3. Del granateplet i to med en skarp kniv og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Bland salat, granateplekjerner, svisker og olivenolje
  4. Pisk rømmen med en visp til den blir stiv. Pynt med litt grønt om du har.

 Server sennespgratinert lammecarrè med salat, pisket rømme, oliven og kapers.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.