Lammecarré med nøttedigg

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammecarré er tingen når du vil imponere gjestene med noe virkelig godt! Denne retten smaker vidunderlig godt og er enkel å lykkes med.

Ingredienser

  • 115 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin

  • 8 stk persillerot
  • 8 stk plomme , gjerne røde
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende honning

Nøttedigg:

  • 3 ss virgin olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 20 blad frisk basilikum
  • 30 g valnøttkjerner

Slik gjør du

1. Ha på salt og pepper på kjøttet og brun det godt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en langpanne.

2. Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.

3. Stikk et steketermometer i lammecarreen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta ut kjøttet når termometeret viser 60 °C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.
  
4. Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun.

5. Skjær carreen i porsjonsstykker og server med nøttedigg og nykokte mandelpoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.