Lammecarré med timiansmør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammecarrè er et av de aller edleste stykkene av lam. Servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er dette som ekte festmat å regne. Enkelt og utrolig godt. 

Lammecarré er et av de aller edleste stykkene av lam. Norsk lammecarré servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er skikkelig ekte festmat. Enkelt og utrolig godt. 

Ingredienser

  • 2 stk lammecarré (á 350 gram)
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 4 båt hvitløk
  • 2 ss margarin til steking

Glaserte rotgrønnsaker

  • 4 stk gulrot
  • 4 stk persillerot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Timiansmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i en stekepanne med margarin på sterk varme. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
  3. Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Pisk sammen ingredienser til timiansmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  5. Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Kok grønnsaksterningene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet på grønnsakene.
  6. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med smør til de får en fin gyllen farge. Ha i honning og dryss over hakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.
Server gjerne med hasselbackpoteter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.