Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HJORTEGRYTE MED TØRKET SOPP

Hjortegryte med tørket sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g grytekjøtt av hjort
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 30 g tørket steinsopp
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 dl sterk kaffe
  • 1 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
  • 7 dl viltkraft eller kjøttbuljong
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sein høst og mørk vinter er grytetid, og tid for å nyte resultatene av jakt og sanking. Hjortekjøtt og tørket kjøtt får følge av både kaffe og kakao i denne i denne deilige, mørke gryten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g grytekjøtt av hjort
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 30 g tørket steinsopp
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 dl sterk kaffe
  • 1 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
  • 7 dl viltkraft eller kjøttbuljong

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i terninger på ca. 2x2 cm.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper og vend kjøttbitene i blandingen.
  3. Kok opp buljong og hell over den tørkede soppen.
  4. Varm en stekepanne med smør og olje. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek kjøttbitene i omganger og legg over i en stor gryte etter hvert. Tilsett med smør/olje om nødvendig.
  5. Hakk løk og hvitløk og fres i stekepannen med resten av smøret til den er myk og blank. Ha den i gryten sammen med kjøttet. Hell litt buljong i stekepannen og kok opp. Hell deretter innholdet over i gryten sammen med kaffe, resten av buljongen og sopp. Tilsett kakao og hakket timian.
  6. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, ca. 30-40 minutter. Rør om av og til, og pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Tilsett litt mer væske om nødvendig og juster smaken med salt og pepper.

 

Kokte eller stekte poteter og grønnsaker som rosenkål, aspargesbønner og gulrot er godt og klassisk tilbehør til vilt, sammen med rørte tyttebær eller gelé av rips eller rognebær.

Du kan fint bruke frisk sopp istedenfor tørket. Del soppen i biter og stek den i litt smør eller olje før du har den i gryten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 01:45:14