Spekeskinke med sommerkål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.

Ingredienser

  • 400 g spekeskinke i skiver
  • 14 stk potet
  • 400 g nykål, sommerkål
  • 4 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Kok potet.
  2. Del kål i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
  3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
  4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.

Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.