Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 3 dl ferdig brun saus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 300 g kokte poteter
  • 1 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell Sheperds Pie lages som oftest med lamme- eller fårekjøtt, og er ikke en pai, men en gryterett med potetlokk. Vi har brukt rester av reinsdyrstek og lekt oss fram til en pie-variant med viltpreg. Det er viktig å merke seg at dette er en restemat-rett, der alle ingrediensene er ferdig varmebehandlet før de havner i gryta.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 3 dl ferdig brun saus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 300 g kokte poteter
  • 1 ss smør

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.      Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

3.      Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør.

4.      Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

5.      Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

6.      Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

7.      Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.Forvarm stekeovnen til 200 °C.

Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør. 

Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

  1. Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm store biter.
  2. Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland eventuelt inn rømme og sukkerkulør. 
  3. Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.
  4. Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.
  5. Plasser formen på rist midt i ovnen og stek på 200 °C i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.
  6. Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2024 20:26:33