Reinsdyrsuppe på glass

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne suppen med reinsdyrskav kan du ta med deg ut på tur eller spise hjemme. Alt lages på forhånd. Det er altså bare å helle på varm kraft, så er suppen klar. 

Ingredienser

  • 1 l reinsdyrkraft
  • 100 g hel spelt
  • 300 g reinsdyrskav
  • 4 stk gulrot
  • 1 ss smør
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g østerssopp
  • 12 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Kok hel spelt som anvist på pakken.
  2. Stek reinsdyrskav på høy temperatur i en stekepanne sammen med smør i noen minutter til skavet har blitt gjennomstekt.
  3. Riv gulrøtter i strimler med et juliennejern eller bruk et vanlig rivjern.
  4. Skyll spinat i kaldt vann, så du ikke får med deg noen jordrester.
  5. Riv østerssopp i tynne strimler.
  6. Legg først speltgryn nederst i glasset, og deretter gulrøtter, reinsdyrskav, spinat, østerssopp og timian.
  7. Hel på kraften og la det hele trekke i noen minutter.
Du kan ta med deg glassene ut på tur. Da er det lurt å ta med seg kraften i en termos for å holde den varm. Perfekt turmat!
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.