Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Farinata - kikertpannekake

Farinata

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kikertmel
  • 0,5 l kaldt vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Farinata er en glutenfri spesialitet fra det nord-vestlige Italia, og går også under navnene torta di ceci og cecina. Over grensen til Frankrike bytter den navn til socca

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kikertmel
  • 0,5 l kaldt vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1.      Visp sammen kikertmel, vann, olje og salt. La stå og svelle i minst 30 minutter, gjerne over natten. Fjern skummet som danner seg på toppen. Røren skal være som en tynn pannekakerøre.

2.      La røren få romtemperatur før du begynner å steke. Bland inn hakket rosmarin

3.      Forvarm stekeovnen til 230 °C og sett inn en støpejern- eller aluminium-panne slik at den blir ordentlig varm.

4.      Ta den varme pannen ut av stekeovnen og ha i noen dråper olivenolje. Hell i ¼ av røren og plasser pannen tilbake i stekeovnen i ca. 10 minutter, eller til farinataen er gjennomstekt og begynner å bli gyllen på toppen.

5.      La farinataen gli over på en tallerken og dryss over litt salt, hakket rosmarin og kvernet pepper.

  1. Visp sammen kikertmel, vann, olje og salt. La stå og svelle i minst 30 minutter, gjerne over natten. Fjern skummet som danner seg på toppen. Røren skal være som en tynn pannekakerøre.
  2. La røren få romtemperatur før du begynner å steke. Bland inn hakket rosmarin
  3. Forvarm stekeovnen til 230 °C og sett inn en støpejern- eller aluminium-panne slik at den blir ordentlig varm. 
  4. Ta den varme pannen ut av stekeovnen og ha i noen dråper olivenolje. Hell i ¼ av røren og plasser pannen tilbake i stekeovnen i ca. 10 minutter, eller til farinataen er gjennomstekt og begynner å bli gyllen på toppen.
  5. La farinataen gli over på en tallerken og dryss over litt salt, hakket rosmarin og kvernet pepper.

Tradisjonelt serveres farinata rett dra ovnen med kun salt, pepper og rosmarin, eller med litt strimlet rødløk på toppen under stekingen. Men det er lov til å leke seg: fenalår, ruccula, fetaost og honning er en fantastisk kombinasjon på nystekt, glovarm farinata!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 17:47:39