Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sursøt løksaus

Sursøt løksaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 85 kcal
Fett 3 g
Protein 2 g
Karbohydrater 11 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sursøt løksaus er fast følge til ferskt kjøtt og suppe, men passer også utmerket til andre typer kokt kjøtt, for eksempel kokt hønsekjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 85 kcal
Fett 3 g
Protein 2 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også lage en sursøt løk- og persillesaus som passer godt til salt svinekjøtt eller lammekjøtt, og til for eksempel lammestek ved å smake til sausen med ca. 1 ts sennep og rikelig med hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 06.11.2024 06:06:14