Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søsterkake

Søsterkake

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 5 ss sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 50 g gjær
  • 1 dl lunken melk
  • 2 dl rosiner
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 1 ts malt kardemomme
  • 375 g hvetemel

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søsterkake er en kake med lange tradisjoner, og påstås å være den første gjærbaksten som kom til Skandinavia. Navnet stammer sannsynligvis fra den lille nederlandske byen Soest.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 5 ss sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 50 g gjær
  • 1 dl lunken melk
  • 2 dl rosiner
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 1 ts malt kardemomme
  • 375 g hvetemel

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 10.05.2024 16:07:29