Klassisk reinsdyrstek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1,5 kg reinsdyrstek ,surret -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
2 ss smør -
3 dl vann til kraft
Grønnsaker:
-
3 stk. gulrot -
2 stk. løk -
1 stk. sellerirot
Sopp og løk:
-
600 g sopp -
12 stk. sjalottløk -
2 ss smør til steking
Rosenkål med bacon:
-
150 g bacon -
600 g rosenkål -
1 ss smør til steking
Slik gjør du
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene. Server gjerne med rørte tyttebær, kokte poteter og viltsaus.
Kjernetemperatur reinsdyrstek: Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C. Gjennomstekt: 75 °C