Klassisk reinsdyrstek

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Her er oppskriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær.Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg reinsdyrstek ,surret
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 dl vann til kraft

Grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot

Sopp og løk:

  • 600 g sopp
  • 12 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking

Rosenkål med bacon:

  • 150 g bacon
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

bar

Du trenger: Reinsdyrstek (surret), salt, pepper, smør, gulrot, løk, knollselleri, vann, rosenkål, bacon, sopp, sjalottløk, rørte tyttebær.

bar
bar
bar
bar

bar

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene. Server gjerne med rørte tyttebær, kokte poteter og viltsaus.

Kjernetemperatur reinsdyrstek: Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C. Gjennomstekt: 75 °C