Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttkaker med kålstuing

Kjøttfarse

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss potetmel
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • ca. 2 dl melk eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 9 g
Protein 20 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god farse er utgangspunktet for mange deilige middager.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss potetmel
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • ca. 2 dl melk eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 9 g
Protein 20 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder kjøttkaker med ertepuré
Trinnbilder kjøttkaker med ertepuré

Har du ikke foodprosessor,  kan du også lage farsen for hånd. Nøkkelen ligger i å røre kjøttdeig og salt lenge og mye: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

Trinnbilder kjøttkaker med ertepuré

Kjøttkaker med kålstuing

Sulten på mer? Ta turen til vår egen kjøttkake-side! Der finner du alt du trenger til kjøttkakemiddagen, fra deilig tilbehør og spennende varianter til enkle tips om hvordan du koker perfekte poteter. Eller kanskje du bare er på utkikk etter vår herlige, hjemmelagde brune saus?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 09:16:15