Helstekt kalkun med appelsinsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt kalkun er en fantastisk anledning til å samle sine venner og familie rundt. En stor fugl er nok til å mette mange sultne gjester. En tradisjonsrik rett med godt tilbehør er vel noe alle vil ha?
Ingredienser
8 porsjoner
Helstekt kalkun:
-
1 stk. kalkun, ca. 5 kg -
50 g smør -
2 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
3 dl vann
Appelsinsaus med krydder:
-
5 stk. appelsin -
12 dl kalkunkraft -
3 dl kremfløte -
0,75 stk. rød chili -
1 stk. hel kanel -
5 stk. stjerneanis -
4 ss maisenna -
0,75 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Lun endiver:
-
8 stk. endivesalat -
4 ss hakkede valnøttkjerner -
4 ss tørkede tranebær -
4 ss olivenolje -
2 ss honning
Slik gjør du
Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
Server den helstekte kalkunen sammen med appelsinsaus og lune endiver.