Helstekt kalkun med appelsinsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun er en fantastisk anledning til å samle sine venner og familie rundt. En stor fugl er nok til å mette mange sultne gjester. En tradisjonsrik rett med godt tilbehør er vel noe alle vil ha?

 

Ingredienser

8  porsjoner

Helstekt kalkun:

  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg
  • 50 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 3 dl vann

Appelsinsaus med krydder:

  • 5 stk. appelsin
  • 12 dl kalkunkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,75 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Lun endiver:

  • 8 stk. endivesalat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning

Slik gjør du

Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.

Server den helstekte kalkunen sammen med appelsinsaus og lune endiver.