Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bankekjøtt

Bankekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe , eventuelt kjøtt fra bog
  • 1 stk. løk
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør , til steking
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 6 dl oksekraft , eventuelt oksebuljongterning og vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 20 g
Protein 36 g
Karbohydrater 9 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe , eventuelt kjøtt fra bog
  • 1 stk. løk
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør , til steking
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 6 dl oksekraft , eventuelt oksebuljongterning og vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 20 g
Protein 36 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

trinn du kan merke av

Server med kokt potet, fersk ertestuing eller stuet kål og tyttebærsyltetøy.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 05.10.2024 18:55:16