- Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 10 minutter.
- Bruk en ostehøvel og høvle fennikel i tynne skiver. Sett den høvlede fennikelen til side.
- Skjær laks i terninger (1cm x 1cm), og ha terningene i en stor bolle.
- Riv hvitløk, skjær vårløk i tynne skiver og kutt eple i terninger. Ha hvitløk, vårløk, epleterninger og limeskall i bollen sammen med lakseterningene.
- Bland sammen soyasaus, sesamolje, sriracha og sesamfrø i en liten skål. Hell dressingen i bollen med laksebitene. Bland godt.
- Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta avokadokjøttet ut av skallet. Del avokadoen i båter.
Anrett bladspinat i en dyp tallerken. Legg på høvlet fennikel og ha laksesalaten over. Dryss gjerne litt ekstra sesamfrø over og server med ris.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.