Vietnamesisk kylling- og kålsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne kyllingsalaten er vietnamesiskinspirert hverdagsmat som hele familien kan like.

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 12 stk finstrimlet hodekål
  • 2 stk revet eller finstrimlet gulrot
  • 1 stk finhakket rød chili (uten frø)
  • 12 potte hakket frisk koriander

Dressing:

  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på kyllingen. Plukk kjøttet fra bena og skjær kjøttet i passe store biter.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten.
  3. Rør sammen dressingen og smak den til slik at den får en fin balanse mellom surt, salt og søtt. La gjerne dressingen stå noen minutter.
  4. Bland dressingen inn i salaten. 
I stedet for grillet kylling kan du bruke grillede kyllinglår eller ferdig stekt kyllingfilet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.