Kylling satay

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 stk. små kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sataysaus:

  • ca. 150 g peanøttsmør , romtemperert
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

bar