Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfrikassé med filet

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra koking
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss sitronsaft
Del

Kyllingfrikassé med filet

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft fra koking
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i biter på ca 3x3 cm. Skjær løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
  2. Kok grønnsakene i vann til de er knapt møre, ca. 4-5 minutter.
  3. Ta ut grønnsakene og legg i kyllingbitene. La dem trekke rett under kokepunktet i ca. 5 minutter. Ta ut kjøttet og løs opp hønsebuljongen i kraften.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med halvparten av buljongen og visp godt for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Tilsett resten av buljongen og fløte. Kok opp og la sausen koke et par minutter. 
  5. Tilsett kyllingbiter og grønnsaker og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. 

Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

 

Kyllingfrikassé med filet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 16:02:21