Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfrikassé med filet

Kyllingfrikassé med filet

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl kraft fra koking
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl kraft fra koking
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

Koker du høns, så kan du lage en nydelig hønsefrikassé. Det blir nemlig supergod kraft av kokte høns

Kyllingfrikassé med filet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 06:40:07