Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisketaco

Ingredienser

  • 600 g torskeloin
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper

Guacamole

  • 2 stk. avokado
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salat

  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering

  • 8 stk. store hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 bunt liten frisk koriander
  • 1 stk. lime
Del

Fisketaco

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig måte å spise fisk på. Fisketaco med smakfulle krydder, servert med hjemmelaget guacamole og rådkålsalat. Go fish! Go taco!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g torskeloin
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper

Guacamole

  • 2 stk. avokado
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salat

  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering

  • 8 stk. store hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 bunt liten frisk koriander
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Bland sammen det tørre krydderet i en bolle.
  2. Skjær fisken på langs i doble fingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i bollen med krydderblandingen, slik at alle fiskestykkene er dekket med krydder. 
  3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.
     
    Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  4. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse.
    Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
     
  5. Snitt rødkål tynt, gjerne ved hjelp av en ostehøvel eller en mandolin. 
  6. Skrell rødløk og hakk løk fint. Bland kålstrimler og løkenbiter med saft av sitron. Smak til med salt og pepper.
  7. Stek eller grill fiskestrimler på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Varm tortillalefser i stekeovn etter anvisning på pakken. 
  8. Fordel rødkålsalat på tortillaer, ha på guacamole og topp med fiskestykker. Server med hakket chili, båter av lime og frisk koriander. 

PS. Får du tortillalefser til overs, her er et godt tips:

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB11 30.03.2023 16:14:03