Yoghurtlefser med revet lam
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tynne lefser med bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Har du rester av for eksempel lammestek, er dette en super rett å lage!
Ingredienser
porsjoner
Yoghurtlefser
-
3 dl gresk yoghurt -
3 dl hvetemel -
1 ts salt
Til servering
-
2 stk. ferdig stekt lammeskank -
2 stk. tyrkiske grønn paprika -
0,5 stk. rødløk -
2 stilker bladpersille -
0,5 stk. granateple
Slik gjør du
- Bland yoghurt, det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
- Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
- Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
- Plukk kjøttet av lammeskankene (eller bruk rester) og del det i små biter som mulig med fingrene. Varm det gjerne i stekepannen eller i litt vann, og fordel det på lefsene sammen med auberginedip, rødløk i tynne skiver, tyrkisk paprika i ringer, hakket bladpersille og granateplekjerner.
I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.
Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.