Yoghurtlefser med revet lam

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne lefser med bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Har du rester av for eksempel lammestek, er dette en super rett å lage!

Ingredienser

porsjoner

Yoghurtlefser

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt, det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  2. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  4. Plukk kjøttet av lammeskankene (eller bruk rester) og del det i små biter som mulig med fingrene. Varm det gjerne i stekepannen eller i litt vann, og fordel det på lefsene sammen med auberginedip, rødløk i tynne skiver, tyrkisk paprika i ringer, hakket bladpersille og granateplekjerner.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.