Torsk med egg og bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Inviter til treretters meny for to med norsk mat på sitt beste: Grillet røkelaks med blomkålpuré og spinat, torsk med egg og bacon, og Jordbærmousse med sjokoladesaus som en søt avrunding av måltidet.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g torskeloin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 2 stk. eggeplomme
  • 100 g bacon i terninger
  • 1 ss margarin
  • 0,25 pk bladpersille

Slik gjør du

1.       Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.       Skjær torskefilet i porsjonsstykker, krydre dem med salt og pepper og legg dem på bakepapirkledt stekebrett.

3.       Sett stekebrettet inn i stekeovnen, fisken skal steke bake i 10 minutter.

4.       Stek baconterninger til de er sprø i varm panne med margarin.

5.       Når det gjenstår 2 ½ minutt på steketiden til torsken kan du åpne ovnsdøren og forsiktig legge eggeplommene inn ved siden av torsken på stekebrettet.

I: Skill eggene og la eggeplommen ligge i det ene eggeskallet. Da er det lett å la dem gli over på stekebrettet.

6.       Legg torskestykkene på tallerkener, øs over bacon og og litt baconfett.  Flytt forsiktig eggeplommene over på tallerken med en stekespade. Pynt med bladpersille.

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Skjær torskeloin i porsjonsstykker, krydre dem med salt og pepper og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

3. Sett fisken i ovnen og stek den i 10 minutter.

4. Stek baconterninger i varm panne med margarin til de er sprø.

5. Når det gjenstår 2 ½ minutt av steketiden til torsken kan du åpne ovnsdøren og forsiktig legge eggeplommene inn ved siden av torsken på stekebrettet.

Skill eggene og la eggeplommen ligge i det ene eggeskallet. Da er det lett å la dem gli over på stekebrettet.

6. Legg torskestykkene på tallerkener, øs over bacon og litt baconfett.  Flytt forsiktig eggeplommene over på tallerken med en stekespade. Pynt med bladpersille.