Torsk med egg og bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Inviter til treretters meny for to med norsk mat på sitt beste: Grillet røkelaks med blomkålpuré og spinat, torsk med egg og bacon, og Jordbærmousse med sjokoladesaus som en søt avrunding av måltidet.
Ingredienser
-
400 g torskeloin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
-
2 stk. eggeplomme -
100 g bacon i terninger -
1 ss margarin -
0,25 pk bladpersille
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Skjær torskeloin i porsjonsstykker, krydre dem med salt og pepper og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
3. Sett fisken i ovnen og stek den i 10 minutter.
4. Stek baconterninger i varm panne med margarin til de er sprø.
5. Når det gjenstår 2 ½ minutt av steketiden til torsken kan du åpne ovnsdøren og forsiktig legge eggeplommene inn ved siden av torsken på stekebrettet.
6. Legg torskestykkene på tallerkener, øs over bacon og litt baconfett. Flytt forsiktig eggeplommene over på tallerken med en stekespade. Pynt med bladpersille.