Sandwich med tonkatsu
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du kose deg med noe skikkelig digg - da skal du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus! Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. nakkekoteletter av svin -
ca.
5 ss hvetemel -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 stk. egg -
ca.
2 dl panko brødkrum -
ca.
0,5 l frityrolje eller nøytral olje
Tonkatsusaus:
-
3 ss ketchup -
3 ss worchestershiresaus -
2 ts soyasaus -
1 ts sukker
Til servering:
-
150 g hodekål -
4 skiver brød -
1 ss smør til steking -
1 stk. finsnittet vårløk -
4 stilker frisk koriander (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Start med tonkatsu dippen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i.
- Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin, grønnsakskreller eller ostehøvel til å snitte med, da får du tynne fine strimler. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, da blir de supersprø til serveringen.
- Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke.
- Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet om du ønsker det.
- Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen.
- Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt det hele.
- Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok.
- Legg nedi kotelettene og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
- Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av.
- Stek brødskiver i en stekepanne, gjerne med litt smør, til de er sprø. Eller rist dem stekeovn eller i brødrister.
- Legg litt kål på et par brødskiver, legg på den panerte schnitzelen, topp med mer kål og litt saus, legg på en skive til, og del sandwichen i to. Server med ekstra saus, og eventuelt finsnittet vårløk og koriander.